Schermlezer training in Appt app verbeterd

Er is een nieuwe update beschikbaar van de Appt app, heb jij de app al geüpdatet? Vanaf nu kun je de schermlezer gebaren met of zonder instructies oefenen. De gebaren zijn hierbij visueel ondersteund met icoontjes. Deze doorontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door het SIDN fonds. Deze ontwikkeling was nodig omdat de app door steeds meer professionals werd gebruikt. De visuele ondersteuning maakt het gebruik van de app makkelijker en leuker!

Voorbeeld van oefenen met de gebaren
Afbeelding met voorbeeld van oefenen met de gebaren

Download direct de iOS of Android app

App Store Google Play

Wat is er verbeterd?

Wanneer je de Appt app opent dan bevind je je in het Home tabblad. Hier vind je een knop met de naam “Training”. Wanneer je deze opent verschijnt de training TalkBack op Android of VoiceOver op iOS. Je hebt dan de mogelijkheid te oefenen met of zonder instructies.

Foto Appt app mogelijkheid oefenen Talkbackgebaren met of zonder instructies
Screenshot Appt app mogelijkheid oefenen gebaren met of zonder instructies

Als je alle oefeningen heb afgerond verschijnen er vinkjes bij de oefeningen die je succesvol hebt voltooid. Download de Appt app gratis en leer alles over de schermlezer en toegankelijkheid!

Schermen Appt app

Kennisbank scherm Appt app met titel "Leer over toegankelijkheid"
Beperkingen scherm Appt app met titel "Begrijp de beperkingen!"
Diensten scherm Appt app met titel "Maak jouw app toegankelijk!"

Meer over hulpmiddelen

Mocht je meer willen leren over de hulpmiddelen die er zijn kun je een kijkje nemen in de kennisbank. Alle richtlijnen voor toegankelijke apps kun je terugvinden in de kennisbank of in het gratis te downloaden handboek.