Richtlijnen voor toegankelijke apps

De internationale richtlijnen voor digitale toegankelijkheid zijn de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), deze gelden ook voor apps. Zoals de naam doet vermoeden zijn deze richtlijnen voornamelijk gericht op websites. Voor apps gelden echter dezelfde richtlijnen. In de standaard EN 301 549 worden wel kleine aanpassingen gemaakt en zijn enkele succescriteria niet relevant. Lees er meer over in het bericht voor apps gelden maar 44 succescriteria.

Je kunt de officiële richtlijnen hier vinden: WCAG 2.1 (Nederlandstalig). De WCAG is opgebouwd uit principes, richtlijnen en succescriteria. De succescriteria zijn ingedeeld in drie niveau’s: A, AA en AAA. Voor elk niveau geldt dat je ook aan de voorgaande niveau’s moet voldoen.

Richtlijnen voor apps in begrijpelijke taal

Het is opvallend dat de officiële richtlijnen moeilijk te lezen zijn. Bij richtlijnen voor toegankelijkheid zou je verwachten dat de richtlijnen zelf ook toegankelijk zijn.

We hebben alle richtlijnen uitgewerkt in begrijpelijke taal. Daarnaast hebben we voorbeelden en oplossingen voor apps toegevoegd. Mocht je hulp nodig hebben, we bieden diverse diensten aan.

In onderstaand overzicht kun je doorklikken naar uitleg over elk principe, richtlijn en succescriterium.

Richtlijnen voor apps