Handboek toegankelijkheid

We zijn bezig met een nieuwe versie van ons handboek. Interesse? Schrijf je in via ons Handboekformulier

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Toegankelijkheid is een belangrijk onderwerp. Ieder mens heeft het recht om mee te doen in de maatschappij. Gebruik maken van de mogelijkheden die apps bieden horen hierbij! Het is daarom belangrijk dat apps toegankelijk zijn voor iedereen.

In de digitale wereld is er geen mogelijkheid om iemand over de drempel heen te helpen. Wanneer een app niet toegankelijk is, dan zijn er mensen die helemaal niet mee kunnen doen. Er zijn miljoenen Nederlanders met een lichte of ernstige beperking die baat hebben bij toegankelijke apps.

Apps van overheidsinstanties moeten per 23 juni 2021 voldoen aan 44 succescriteria uit de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Vanaf 2025 moeten apps van commerciële partijen zoals banken, openbaar vervoerbedrijven en e-commerce organisaties ook toegankelijk zijn.

Stichting Appt wil hier het verschil maken. We stellen onze kennis openbaar beschikbaar zodat iedereen de mogelijkheid heeft om een toegankelijke app te ontwikkelen. Het doel van dit handboek is om organisaties te ondersteunen met het toegankelijker maken van hun apps.

Gratis beschikbaar sinds 23 juni 2021

Op de voorkant van het Handboek Toegankelijkheid is een vrouw in een rolstoel te zien met een telefoon in haar hand. De auteurs van het boek zijn Jan Jaap de Groot en Paul van Workum. Het doel van het handboek is om de missie “iedereen appt” te realiseren.