Kennisbank toegankelijkheid apps

Onze kennisbank is verplaatst naar appt.org. Je vindt daar honderden artikelen en codevoorbeelden waarmee je jouw app toegankelijker kunt maken.

Overzicht van de kennisbank

Beperkingen

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben een beperking. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Het is daarom belangrijk dat apps ook voor hen toegankelijk zijn.

Codevoorbeelden

Goed voorbeeld doet goed volgen. We hebben daarom meer meer dan 250 codevoorbeelden geschreven waarmee je de toegankelijkheid van jouw app verhoogt. De codevoorbeelden zijn beschikbaar voor Android, iOS, Flutter, React Native en Xamarin.

Hulpmiddelen

Door een beperking kan het gebruik van apps lastiger zijn. Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar op telefoons, zoals schakelbediening, de schermlezer, stembediening en toetsenbordbediening.

Richtlijnen

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) zijn een reeks richtlijnen om digitale inhoud toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Laat je niet misleiden door de de naam. Deze richtlijnen zijn ook van toepassing op apps.

Statistieken

Wist je dat bijna de helft van alle mensen met een mobiele telefoon gebruik maakt van toegankelijkheidsfuncties? Dit blijkt uit de resultaten van ons onderzoek onder miljoenen iOS- en Android-gebruikers.

Wetgeving

Gewoon meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk. Er is diverse wetgeving om digitale toegankelijkheid te bevorderen.