Update Appt app beschikbaar

Deze week heeft Stichting Appt de update van de appt app gelanceerd. De Appt app is uitgebreid met nog meer informatie! Ook het meldpunt, de community, de testaanpak, het handboek en de diensten van Stichting Appt zijn nu in de app te vinden. Daarnaast hebben we handige icoontjes toegevoegd om de inhoud begrijpelijker te maken. Natuurlijk is de training van de schermlezer ook nog steeds beschikbaar. Heb je een beperking of ben je professioneel actief met het realiseren van apps zal deze app je gratis verder helpen.

Stichting Appt is in 2020 opgericht door Jan Jaap de Groot en Paul van Workum. Onze missie is dat iedereen gebruik kan maken van apps. Ons motto is: “iedereen appt”. Ook deze update is gerealiseerd met steun van het SIDN Fonds. Waarvoor dank!

Kennisbank scherm Appt app met titel "Leer over toegankelijkheid"
Beperkingen scherm Appt app met titel "Begrijp de beperkingen!"
Diensten scherm Appt app met titel "Maak jouw app toegankelijk!"

Download de iOS of Android app

App Store Google Play

Waarom is deze update belangrijk?

In de digitale wereld is er geen mogelijkheid om iemand over de figuurlijke drempel heen te helpen. Wanneer een app niet toegankelijk is, worden daardoor veel mensen buitengesloten. We hebben het namelijk niet over een kleine groep: er zijn miljoenen Nederlanders met een lichte of ernstige beperking die baat hebben bij toegankelijke apps. Stichting Appt wil hierbij het verschil maken.

In de Appt app kun je meer dan honderd artikelen over app toegankelijkheid lezen. Daarnaast kun je in de app een training volgen om te leren hoe de schermlezer werkt. Dit is een hulpmiddel die blinde mensen gebruiken om apps te bedienen.

Heb je een vraag over de app? Stuur een e-mail naar: info@appt.nl.