De Week van de Toegankelijkheid 2021

Van 4 tot en met 8 oktober 2021 is het zover, de Week van de Toegankelijkheid! Daarom vragen ook wij extra aandacht voor digitale toegankelijkheid. Iedereen moet overal mee kunnen doen, online en op locatie. Stichting Appt doet mee met de lancering van twee apps (Appt app en Meldpunt app) en we geven een gratis training toegankelijkheid.

Wat is er te doen tijdens de Week van de Toegankelijkheid?

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid worden door heel Nederland activiteiten georganiseerd. Op de website van de Week van de Toegankelijkheid kun je lezen welke activiteiten dit zijn. Er worden veel evenementen georganiseerd en er worden nieuwe producten en diensten gelanceerd.

Week van de Toegankelijkheid bij Stichting Appt

Waarom is digitale toegankelijkheid belangrijk?

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Ieder mens heeft het recht om mee te doen in de maatschappij. In de digitale wereld is er geen mogelijkheid om iemand over de drempel heen te helpen. Wanneer een app ontoegankelijk is, dan zijn er mensen die helemaal niet mee kunnen doen. Er zijn miljoenen Nederlanders met een lichte of ernstige beperking die baat hebben bij toegankelijke apps.

Handboek toegankelijkheid

Het handboek toegankelijkheid van Stichting Appt is gratis te downloaden en staat bovendien vol met informatie over digitale toegankelijkheid. Download het handboek en leer alles over digitale toegankelijkheid.