Training toegankelijkheid apps (gratis)

Wij geven 21 mei 15:00-16:30 een training toegankelijkheid van apps (gratis). Stichting Appt geeft bijna wekelijks trainingen hoe organisaties apps toegankelijker kunnen maken. Het geven van de trainingen en het zien van de impact ervan wilde we verder verspreiden. Vanuit onze missie: “iedereen appt” bieden wij deze training gratis aan. Deze training is een kick-off en zal gaan over app toegankelijkheid, onze aanpak om apps te testen en te verbeteren. We laten ook veel concrete voorbeelden zien van toegankelijkheidsfouten die gemaakt zijn in apps.

Update: Nieuwste training 17 januari 2022:

Nieuwste training staat ingepland op 17 januari 2022. Laat via Paul@appt.nl weten of je erbij bent.

Voor wie is deze training toegankelijkheid apps bedoeld?

Eigenlijk is deze training interessant voor iedereen die toegankelijke apps wil. We stippen de belangrijkste onderwerpen van app toegankelijkheid aan. De training is gericht op professionals die apps realiseren. Denk aan designers, UX-ers, ontwikkelaars, testers, product owners, scrum masters, de inkoper of accountmanager. Wil je kennis, bewustzijn of inspiratie op het gebied van apptoegankelijkheid opdoen is deze training geschikt voor jou.

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

  • Hulpmiddelen: schermlezer, stembediening, schakelbedienining en toetsenbord.
  • Principes: waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid.
  • Wet- en regelgeving: European Accessibility Act (EEA), Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid, VN-verdrag handicap, Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
  • (Technische code) voorbeelden voor designers, ontwikkelaars en testers.
  • Informatie over ons test en verbeter framework

Veel van deze informatie is ook al te vinden op onze kennisbank.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze kick-off training toegankelijkheid apps. Als je ons zou willen helpen ons platform bekender te maken dan is dat voor ons al voldoende impact. De kosten van deze kick-off training incompany zijn normaalgesproken 760 euro excl. btw. Meer informatie vind je op onze trainingspagina.

Vul het formulier in op onze contactpagina en neem deel aan de training op 21 mei 15:00 tot 16:30. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@appt.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *