Maak in Hackathon jouw app toegankelijk

Een hackathon toegankelijkheid is een evenement van een dag waarin deelnemers non-stop toegankelijkheidsfouten oplossen. We hebben recent een hackathon georganiseerd en op die dag de basis gelegd voor een volledig toegankelijke app. Graag willen we je daar meer informatie over geven.

Het programma van de hackathon

In de ochtend is het programma van start gegaan met een training toegankelijkheid. Aan het einde van de training was er nog tijd om vragen te stellen. De rest van de dag bleven Paul en Jan Jaap beschikbaar zodat problemen waar ontwikkelaars tegenaan liepen direct opgelost konden worden.

Gedurende de dag waren er diverse momenten waar een update plaatsvond. Tijdens deze updates werd er besproken welke zaken al in behandeling waren en welke zaken zelfs al opgelost waren. Ook werd er door een gebruiker die blind is laten zien hoe haar ervaring met de app is.

Backlog

Vooraf was er door Stichting appt al een volledige backlog gecreëerd van alle issues. Dit maakte het proces voor de ontwikkelaars overzichtelijk. De backlog was opgedeeld in drie categorieën, namelijk de backlog, in progress en done.

Het kopje backlog geeft alle openstaande taken weer, het kopje in progress geeft alle taken aan die in behandeling zijn en het kopje done geeft aan welke taken zijn afgerond.

Foto van backlog die gebruikt werd tijdens de hackathon.

Resultaat van de hackathon

Aan het eind van het programma werd het resultaat besproken. Hierin kwamen een aantal zaken naar voren:

  • Aan het einde waren de ontwikkelaars tevreden, vooral omdat zij direct de kennis van de training konden inzetten.
  • De hackathon was goed voor de teambuilding.
  • Wanneer een ontwikkelaar tegen een probleem aanliep werd er direct een oplossing geboden door Stichting Appt. Dit werd als positief ervaren.
  • Aan het einde van de dag hebben de ontwikkelaars 28 bevindingen opgelost en tevens een plan gemaakt om de overige bevindingen in een tweede dagdeel alsnog op te lossen.

Ook in één dag jouw app toegankelijk maken? Bespreek de mogelijkheden voor een hackathon en neem contact op via ons contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.