Succescriterium 4.1.1 – Code

Zorg dat er geen fouten in de code van de app zitten en maak geen gebruik van verouderde functies. Hulpmiddelen kunnen in de war raken wanneer er fouten zitten in de code. Houd je aan de standaarden van de platformen die de app ondersteunt. Controleer of de app werkt op alle versies van de besturingssystemen die worden ondersteund.

Impact

Het komt voor dat gebruikers oudere toestellen gebruiken waardoor de hulpsoftware niet meer correct werkt.

Controleren

Zit de app technisch goed in elkaar?

Voer een code review uit.

Oplossing

Controleer of je verouderde code gebruikt. In Android Studio kun je dat controleren via de volgende stappen: (1) Kotlin > (2) Migration > (3) Usage of redundant or deprecated syntax or deprecated symbols. Met Xcode kun je alle verouderde code vinden bij de Issue Navigator.

Verbeter de kwaliteit van je code met lint checks. Bij Android Studio is AndroidLint ingebouwd. Bij iOS kun je gebruik maken van SwiftLint.

Voorkom fouten met geautomatiseerd testen. Volg de handleiding voor Android. Op iOS kun je gebruik maken van het XCTest framework.