Succescriterium 3.2.2 – Voorspelbaar bij invoer

Zorg dat het voorspelbaar is wat er gebeurd bij het invoeren van gegevens. Geef van te voren aan als bij correcte invoer de focus automatisch naar het volgende veld wordt verplaatst. Geef van te voren aan als bij het versturen van een formulier er een nieuw scherm wordt geopend. Door onverwachte acties kunnen gebruikers met visuele of cognitieve beperkingen verward raken.

Impact

Gebruikers met visuele of cognitieve beperkingen kunnen door onverwachte acties verward raken.

Controleren

Worden er geen onverwachte acties uitgevoerd tijdens het invullen van gegevens?

Dit kan getest worden met de schermlezer of toetsenbord.

Oplossing

Let bij Android op bij het gebruik van de TextWatcher methodes. Zorg dat er geen onverwachte acties uitgevoerd worden.

Let bij iOS op bij het gebruik van de UITextFieldDelegate methodes. Zorg dat er geen onverwachte acties worden uitgevoerd.