Principe 3 – Begrijpelijk

De inhoud van een app moet door iedereen begrepen kunnen worden. Het is belangrijk dat de taal van de inhoud ingesteld is zodat hulpmiddelen de inhoud om kunnen zetten naar spraak. Zorg er ook voor dat het gedrag van de app voorspelbaar is zodat gebruikers begrijpen wat er van ze verwacht wordt.

Voorbeelden

• Het is moeilijk om een app te leren wanneer de navigatie op elk scherm anders in elkaar zit.
  • Wanneer er fouten gemaakt worden, is het belangrijk om deze duidelijk aan te geven.
  • De taal van de app moet ingesteld zijn, zodat de schermlezer de inhoud in de juiste taal kan voorlezen.

Richtlijnen voor dit principe

Gerelateerde principes