Succescriterium 2.5.2 – Aanraken annuleren

Zorg dat het mogelijk is om aanrakingen te annuleren. Knoppen mogen pas geactiveerd worden bij een klik en niet bij een aanraking. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om de aanraking te annuleren.

Impact

Het helpt mensen met een visuele, cognitieve of motorische beperking om foutieve invoer snel te herstellen.

Controleren

Is het mogelijk om aanrakingen te annuleren, zodat er geen klik plaatsvindt?

Dit kan getest worden zonder hulpmiddelen.

Oplossing

Op Android kun je gebruik maken van de ClickListener. Voorkom gebruik van de OnTouchListener. Gebruikers kunnen een aanraking dan niet annuleren.

Op iOS kun je gebruik maken van UIControlEvenTouchUpInside. Voorkom gebruik van touchesBegan of UIControlEventTouchDown. Gebruikers kunnen een aanraking dan niet annuleren.