Succescriterium 2.4.5 – Meerdere manieren

Zorg dat schermen in een app op meerdere manieren kunnen worden bereikt. Er worden vaak informatieve schermen getoond wanneer een app voor het eerst wordt opgestart. Bied deze schermen ook aan op een andere plek in de app zodat ze nog een keer kunnen worden bekeken. Een zoekfunctie kan ook handig zijn om het juiste scherm te vinden.

Impact

Mensen die blind zijn kunnen veel baat hebben wij een zoekfunctie in plaats van door veel content te moeten zoeken. Hetzelfde geldt voor mensen met een cognitieve beperking.

Controleren

Zijn er meerdere manieren om schermen in de app te bereiken?

Dit kan getest worden zonder hulpmiddelen.

Volgens hoofdstuk 11 van de Europese standaard EN 301 549 is dit succescriteria niet van toepassing op apps. Lees meer over welke succescriteria niet gelden.

Oplossing

Op Android kun je onder andere gebruik maken van Fragments om onderdelen op meerdere plekken te gebruiken.

Op iOS kun je onder andere gebruik maken van Container View Controllers om views op meerdere plekken te gebruiken.