Succescriterium 2.4.2 – Duidelijke titel

Zorg dat elk scherm een duidelijke titel heeft. De titel vertelt een gebruiker op welk scherm ze zich bevinden en wat ze kunnen doen. Voor alle gebruikers is deze informatie handig om te weten. Voor mensen met een cognitieve beperking is dit extra belangrijk.

Impact

• Voor gebruikers van de schermlezer geeft de paginatitel direct duidelijkheid waar ze zich bevinden.
  • Voor gebruikers met een cognitieve beperking of mensen met beperkte aandacht verbetert de paginatitel hun gebruik.

Controleren

Heeft elk scherm een duidelijke titel?

Dit kan getest worden zonder hulpmiddelen.

Volgens hoofdstuk 11 van de Europese standaard EN 301 549 is dit succescriteria niet van toepassing op apps. Lees meer over welke succescriteria niet gelden.

Oplossing

Op Android raden wij aan om zoveel mogelijk schermen te voorzien van een Toolbar.

override fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {
    super.onCreate(savedInstanceState)
    setContentView(R.layout.appt)

val toolbar = findViewById(R.id.toolbar)
    setSupportActionBar(toolbar)
    title = "Title"
}

Op iOS raden we aan om zoveel mogelijk schermen te voorzien van een UINavigationBar. Het liefst door gebruik te maken van een UINavigationController.

override func viewDidLoad() {
    super.viewDidLoad()
    title = "Title"