Principe 2 – Bedienbaar

Een app moet door bediend kunnen worden op de gewenste manier van de gebruikers. Zorg dat functionaliteit niet alleen via touch te gebruiken is. Mensen die een schermlezer, toetsenbord of ander hulpmiddel gebruiken moeten de app ook volledig kunnen bedienen.

Voorbeelden

• Het moet op meerdere manieren mogelijk zijn om een app te bedienen
  • Mensen met een beperking hebben soms meer tijd nodig om door een pagina te navigeren. Het is belangrijk dat de tijdslimieten verlengd kunnen worden.
  • Sommige gebruikers hebben mobiliteitsbeperkingen, hierdoor kunnen ze hun telefoon bijvoorbeeld niet schudden. Zorg ervoor dat dit soort functionaliteit ook op andere manieren geactiveerd kan worden.

Richtlijnen voor dit principe

Gerelateerde principes