Succescriterium 1.4.13 – Automatische informatie

Zorg dat het mogelijk is om informatie te verbergen die automatisch verschijnt bij het aanraken van het scherm. Het komt vaak voor dat een onderdeel per ongeluk wordt aangeraakt. Indien er nieuwe informatie verschijnt dan kan dit invloed hebben op het afronden van een taak. Automatische informatie veroorzaakt vooral problemen bij gebruikers van hulpmiddelen.

Impact

Het kan zijn dat er na een klik een menu opent. Gebruikers moeten dit kunnen stoppen of ongedaan kunnen maken. Vooral voor gebruikers met hulpsoftware is dit belangrijk.

Controleren

Kan informatie verborgen worden als het in de weg zit?

Je kunt de schermlezer of toetsenbord gebruiken om dit te controleren.

Oplossing

Voeg een sluitknop toe aan informatie die automatisch getoond wordt. Gebruikers van hulpmiddelen kunnen de informatie dan ook verbergen.