Succescriterium 1.4.11 - Niveau AA

Contrast van niet-tekstuele content

Zorg dat de inhoud op het scherm een contrast heeft van minimaal 3:1. Denk hierbij aan grafische elementen zoals iconen, invoervelden en de focus indicator. Zorg ook dat geselecteerde elementen duidelijk herkenbaar zijn. Hierdoor kunnen slechtziende en kleurenblinde gebruikers de inhoud goed onderscheiden. Apps zijn hierdoor voor iedereen makkelijker te gebruiken, bijvoorbeeld buiten in de zon.

Impact

• Voor slechtziende mensen is voldoende contrast belangrijk om alles te kunnen zien.

• Voldoende contrast maakt een app voor iedereen makkelijker te gebruiken. Bijvoorbeeld als je de telefoon in de zon wilt gebruiken is contrast belangrijk.

Controleren

Is het contrast van de inhoud minimaal 3:1?

Je kunt een schermafbeelding maken van een app om de kleurcodes te bepalen en het contrast te berekenen. Dit kan bijvoorbeeld met de Contrast Checker van WebAIM.

Oplossing

Contrast berekenen

On Android, you can use the Accessibility Scanner app to detect contrast issues automatically.

// No code required
Bijdragen

Ondersteun dark mode

Op Android weet je dat donkere modus geactiveer is wanneer de uiMode configuration de UI_MODE_NIGHT_MASK waarde bevat.

Android kan automatisch donkere modus varianten kiezen wanneer je -night bestanden aan je project toevoegt. Voeg bijvoorbeeld een colors.xml bestand toe aan de values-night folder om kleuren voor donkere modus in te stellen.

fun Context.isInNightMode(): Boolean {
    val nightModeFlags = resources.configuration.uiMode and Configuration.UI_MODE_NIGHT_MASK
    return nightModeFlags == Configuration.UI_MODE_NIGHT_YES