Succescriterium 1.4.11 – Contrast van inhoud

Zorg dat de inhoud op het scherm een contrast van minimaal 3:1 heeft met de omliggende kleur. Denk hierbij aan grafische elementen zoals iconen, knoppen en invoervelden. Door deze verhouding aan te houden kunnen slechtziende en kleurenblinde gebruikers de inhoud goed onderscheiden. Daarnaast is een app hierdoor voor iedereen makkelijker te gebruiken, bijvoorbeeld buiten in de zon.

Impact

• Voor slechtziende mensen is voldoende contrast belangrijk om alles te kunnen zien.
  • Voldoende contrast maakt een app voor iederen makkelijker te gebruiken. Bijvoorbeeld als je de telefoon in de zon wilt gebruiken is contrast belangrijk.

Controleren

Is het contrast van de inhoud minimaal 3:1?

Je kunt eenvoudig jouw app testen op contrast. Zelf gebruiken wij deze contrastchecker. Maar er zijn diverse andere tooltjes beschikbaar die contrast kunnen meten.

Oplossing

Houd bij het ontwerpen van een app rekening met de contrastverhouding van alle inhoud.

Je kunt een schermafbeelding maken van de app om kleuren te bepalen en het contrast te berekenen.