Logo Appt Light

Succescriterium 1.2.3 - Niveau A

Audiodescriptie of media-alternatief (vooraf opgenomen)

Zorg dat er een transcript of audiodescriptie beschikbaar is voor video’s waar je niet kunt horen wat er te zien is. De inhoud kan hierdoor worden (voor)gelezen in het geval van een transcript, of worden gehoord bij audiodescriptie.

Impact

• Een transcript is handig voor iedereen die moeite heeft om bewegende beelden te begrijpen.

• Mensen die blind zijn kunnen via een extra geluidsspoor horen wat er in video’s te zien is.

Controleren

“Is er bij video’s een transcript of audiodescriptie beschikbaar?”

Dit kan visueel getest worden, er zijn geen hulpmiddelen nodig.

Oplossing

Transcript toevoegen

On Android, you can use a TextView to display written text. Don't forget to put it in a ScrollView, to make the text scrollable.

<ScrollView
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent">

<TextView
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="Appt transcript" />
</ScrollView>
Bijdragen

Audiodescriptie toevoegen

As of Android 4.1, the MediaPlayer has support for multiple audio tracks. Use the selectTrack method to select the correct audio track.

The code example belows shows a basic implementation of selecting an audio description track embedded inside a video.

val player = MediaPlayer.create(this, R.raw.video)
try {
    player.trackInfo.forEachIndexed { index, trackInfo ->
        if (trackInfo.trackType == TrackInfo.MEDIA_TRACK_TYPE_AUDIO) {
            player.selectTrack(index)
            return@forEachIndexed
    player.start()
} catch (e: Exception) {
    e.printStackTrace()
Bijdragen

Bronnen

Feedback?

Laat 't ons weten!