Succescriterium 1.2.1 – Geluid of videobeeld

Mensen die doof zijn kunnen niet horen wat er in een geluidsfragment gezegd wordt. Bied een transcript aan zodat de inhoud gelezen kan worden. Mensen die blind zijn kunnen niet zien wat er in op videobeelden weergeven wordt. Bied een uitgeschreven versie van de videobeelden aan zodat de inhoud gelezen kan worden.

Oplossing

Op Android kun je een TextView gebruiken om uitgeschreven tekst te tonen. Vergeet niet om deze in een ScrollView te plaatsen, zodat de tekst scrollbaar is. Je kan er ook voor kiezen om via een knop naar de uitgeschreven tekst te verwijzen.

<ScrollView
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent">
    <TextView
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="@string/video_transcript" />
</ScrollView>

Op iOS kun je gebruik maken van een UITextView, want dan is de tekst meteen scrollbaar. Je kan er ook voor kiezen om een UILabel in een UIScrollView te plaatsen. Of je kunt via een knop naar de uitgeschreven tekst verwijzen.

let transcript = UILabel()
transcript.text = "Video transcript"

let view = UIView()
view.addSubview(transcript)

let scrollView = UIScrollView()
scrollView.addSubview(view)