Succescriterium 1.2.1 – Geluid of videobeeld

Mensen die doof zijn kunnen niet horen wat er in een geluidsfragment gezegd wordt. Bied een transcript aan zodat de inhoud gelezen kan worden. Mensen die blind zijn kunnen niet zien wat er in op videobeelden weergeven wordt. Bied een uitgeschreven versie van de videobeelden aan zodat de inhoud gelezen kan worden.

Oplossing

Android

Er zijn veel manieren om uitgeschreven tekst toe te voegen. Het handigste is om de tekst direct onder de video te plaatsen. Zorg er voor dat de tekst goed scrollbaar is, bijvoorbeeld met een ScrollView. Je kan er ook voor kiezen om via een knop naar de uitgeschreven tekst te verwijzen.

Voorbeeld van scrollbare tekst:

<ScrollView
    android:layout_width="match_parent"
    android:layout_height="match_parent">
    <TextView
        android:layout_width="match_parent"
        android:layout_height="wrap_content"
        android:text="@string/video_transcript" />
</ScrollView>

iOS

Voor iOS is het ook het handigste om tekst direct onder de video te plaatsen. Zorg er voor dat de tekst goed scrollbaar is, bijvoorbeeld met een UIScrollView. Je kan ook via een knop naar de uitgeschreven tekst verwijzen.

Voorbeeld van scrollbare tekst:

let transcript = UILabel()
transcript.text = "Video transcript"

let view = UIView()
view.addSubview(transcript)

let scrollView = UIScrollView()
scrollView.addSubview(view)