Succescriterium 1.1.1 – Inhoud zonder tekst

Mensen die geen afbeeldingen, video of geluid kunnen waarnemen willen de inhoud op een andere manier tot zich nemen. Zorg ervoor dat er een beschrijving beschikbaar is voor alle inhoud zonder tekst.

Impact

• Alternatieve tekst kan iedereen helpen om de betekenis van icoontjes, foto’s en andere afbeeldingen te begrijpen.
  • Mensen die blind zijn kunnen hun schermlezer laten voorlezen wat er te zien is.
  • Mensen die doofblind zijn kunnen de inhoud in braille lezen.

Controleren

Is er alternatieve tekst beschikbaar voor alle inhoud zonder tekst?”

Je kunt de schermlezer of stembediening gebruiken om dit te controleren.

Oplossen

Voeg een label toe aan afbeeldingen, video en geluid.

Op Android kun je de contentDescription eigenschap gebruiken.

element.contentDescription = "Beschrijving"

Op iOS kun je de accessibilityLabel eigenschap gebruiken.

element.accessibilityLabel = "Beschrijving"