Hoe zet je ‘Toegang via schakelaar’ aan op Android?

Je kunt Toegang via schakelaar op twee manieren aanzetten. De eerste keer kun je alleen manier 1 gebruiken.

Manier 1: via instellingen

1. Open de Instellingen-app
  2. Scroll naar de onderkant van het scherm, tik op Toegankelijkheid
  3. Scroll naar het midden van het scherm, tik op Toegang via schakelaar
  4. Zet de schakelaar aan
  5. Tik op Toestaan in het dialoogvenster

Je kunt je toestel nu bedienen via de door jou ingestelde methode!

Mocht je nog geen schakelaars hebben toegevoegd, dan start de ‘Instelgids voor Toegang via schakelaar’ automatisch.

Manier 2: via snelkoppeling

1. Open de Instellingen-app
  2. Scroll naar onderen, tik op Toegankelijkheid
  3. Tik op Sneltoets via volumeknop
  4. Zet de schakelaar aan
  5. Tik op Service van sneltoets
  6. Tik op Toegang via schakelaar
  7. Houd beide volumeknoppen drie seconden ingedrukt

Let op: dit werkt alleen op toestellen met Android versie 8 of hoger.