Hoe werkt stembediening in een app?

Met stembediening is het mogelijk om een app te bedienen met je stem. Er verschijnt een raster op het scherm met allerlei cijfers of labels. Door deze cijfers of labels uit te spreken kun je bepaalde acties uit voeren.

Op Android toestellen is Voice Access te installeren om apps via je stem te bedienen. Bij iOS apparaten is stembediening standaard ingebouwd, dit heet Voice Control.

Beide stembediening systemen werken vergelijkbaar.

Kies de stembediening waar je meer over wilt leren: