Hoe werkt schakelbediening in een app?

Voor sommige mensen met een beperking is de schakelbediening erg belangrijk bij het gebruiken van een app. Er zijn ‘interne’ en ‘externe’ schakelaars om je toestel mee te bedienen. Interne schakelaars zijn bijvoorbeeld het scherm en de camera. Fysieke apparatuur valt onder externe schakelaars. Een voorbeeld hiervan is een fysieke knop waar je een actie aan kan toewijzen.

Kies de schakelbediening waar je meer over wilt leren:

Persoon in rolstoel maakt gebruik van de Blue2 Bluetooth Switch om een tablet te bedienen
Schakelbediening in de praktijk