Hoe werkt de schermlezer in een app?

Een schermlezer, ook bekend als screen reader, leest voor wat er op het scherm te zien is in een app. Door middel van gebaren kun je door apps heen navigeren en handelingen uitvoeren. Op deze manier is het mogelijk om zonder zicht gebruik te maken van apps.

De ingebouwde schermlezer op Android toestellen heet TalkBack. Ook bij iOS apparaten is er een schermlezer ingebouwd: VoiceOver.

In de basis werken beide schermlezers vergelijkbaar. Helaas zijn er grote verschillen tussen de geavanceerde gebaren voor TalkBack en VoiceOver.

Kies de schermlezer waar je meer over wilt leren: