5 tips voor appbouwers om apps toegankelijker te maken

De vier beginselen van een toegankelijke app zijn bedienbaarheid, begrijpelijkheid, robuustheid en waarneembaarheid. Als je je aan deze beginselen houdt kunnen meer mensen met plezier gebruik maken van de door jou gebouwde apps.

Vijf tips om jouw apps toegankelijker te maken:

1. Gebruik alt tekst:

Voeg alt-tekst aan alle plaatjes, knoppen en andere visuele elementen.

2. Gebruik ondertiteling

Voeg ondertiteling toe aan video’s. YouTube heeft de mogelijkheid om dit automatisch in te voegen.

3. Vermijd PDF-bestanden

Het is vaak moeilijk om met een schermlezer door een PDF-bestand te navigeren. Mocht je toch van pdf’s gebruik willen maken, zorg er dan voor dat de pdf toegankelijk is. Je kunt hier meer leren over het toegankelijk maken van een pdf.

4. Optimaliseer content

Net als bij websites is de tekstuele content erg belangrijk om een app leesbaar te maken. Enkele tips hiervoor zijn om makkelijke taal, korte zinnen en duidelijke kopjes te gebruiken.

5. Grotere knoppen/toetsen

Voor sommige gebruikers is het lastig om nauwkeurig te klikken. Het hebben van grotere knoppen en toetsenbord zorgt voor deze gebruikers dat ze zonder fouten makkelijker de app kunnen gebruiken.

Design is basis van toegankelijkheid