Training

Wil je binnen jouw organisatie personeel opleiden hoe ze toegankelijker kunnen ontwikkelen? Dan is een door ons verzorgde training een uitstekende optie. We verzorgen een training op maat afhankelijk van de doelgroep.

Bewustwording en kennistrainingen toegankelijkheid:

Deze training is een kick-off en zal gaan over app toegankelijkheid en de testaanpak om apps te testen en te verbeteren. We delen onze manier van werken en gaan in op de verschillen tussen apps en websites testen. We laten ook voorbeelden zien van toegankelijkheidsfouten die gemaakt zijn in apps.

Onderwerpen:

  • Hulpmiddelen: schermlezer, stembediening, schakelbedienining.
  • Principes: waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid.
  • Wet- en regelgeving: European Accessibility Act (EEA), Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid, VN-verdrag handicap, Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
  • Technische code voorbeelden voor ontwikkelaars

Training schermlezer Android en / of iOS:

Een schermlezer leest voor wat er op het scherm te zien is. Door middel van gebaren kun je door apps heen navigeren en handelingen uitvoeren. De schermlezer is ook een manier om te ontdekken hoe de structuur van een app in elkaar zit. Dit is een cruciaal hulpmiddel om een app te testen op toegankelijkheid en essentieel als tester/auditor om apps op een aantal WCAG criteria te controleren.

Training toetsenbordbediening Android en / of iOS:

Om te voldoen aan richtlijn 2.1 van de WCAG moeten apps bediend kunnen worden met een extern toetsenbord. In deze training gaan we in op de manier om te controleren of een app volledig bediend kan worden met het toetsenbord. 

Training stembediening en schakelbediening Android en / of iOS:

Met stembediening is het mogelijk om apps volledig te bedienen via je stem. Je kunt acties uitvoeren op het scherm via een raster voorzien van labels of nummers. Dit raster met labels kan je helpen om te controleren of alle labels goed ingesteld zijn. Er zijn ‘interne’ en ‘externe’ schakelaars om je toestel mee te bedienen. Met deze schakelaars kun je acties uitvoeren op je toestel. Dit heet schakelbediening. Wanneer apps goed werken met schermlezer en toetsenbordbediening gaat dit meestal automatisch goed. Maar het is goed om te weten hoe dit werkt.

Laat ons jouw wensen weten:

Het trainen van designers, ontwikkelaars, auditors, testers, product owners, inkopers en managers helpt om onze missie: “iedereen appt” te bereiken. Laat ons je wensen weten en we helpen je graag verder.

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@appt.nl.