Training

Wil je binnen jouw organisatie personeel opleiden hoe ze toegankelijker apps kunnen ontwikkelen? Wij geven trainingen voor diverse doelgroepen zoals: designers, UX-ers, ontwikkelaars, testers, product owners, scrum masters, de inkoper of accountmanager. Een door ons verzorgde training is een uitstekende optie als je kennis, bewustzijn en inspiratie op het gebied van apptoegankelijkheid wilt opdoen. We verzorgen standaard trainingen of trainingen op maat afhankelijk van de wensen.

Kick-off training toegankelijkheid:

Deze training is een kick-off en zal gaan over app toegankelijkheid, onze aanpak om apps te testen en te verbeteren. We laten ook veel concrete voorbeelden zien van toegankelijkheidsfouten die gemaakt zijn in apps.

Onderwerpen die in de training aan bod komen:

  • Hulpmiddelen: schermlezer, stembediening, schakelbedienining en toetsenbord.
  • Principes: waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid.
  • Wet- en regelgeving: European Accessibility Act (EEA), Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid, VN-verdrag handicap, Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
  • (Technische code) voorbeelden voor designers, ontwikkelaars en testers.

De kosten van deze kick-off training zijn 760 euro excl. Btw. Je kunt hiervoor het gehele team uitnodigen.

Deze training wordt bijna wekelijks incompany gegeven en wordt op 26 september 2022 tussen 15:00 en 17:00 gratis gegeven. Aanmelden kan via Paul@abra.nl.

Training schermlezer

Een schermlezer leest voor wat er op het scherm te zien is. Door middel van gebaren kun je door apps heen navigeren en handelingen uitvoeren. De schermlezer is ook een manier om te ontdekken hoe de structuur van een app in elkaar zit. Dit is een cruciaal hulpmiddel om een app te testen op toegankelijkheid en essentieel als tester/auditor om apps op een aantal WCAG criteria te controleren.

Training toetsenbordbediening

Om te voldoen aan richtlijn 2.1 van de WCAG moeten apps bediend kunnen worden met een extern toetsenbord. In deze training gaan we in op de manier om te controleren of een app volledig bediend kan worden met het toetsenbord. 

Training stembediening en schakelbediening

Met stembediening is het mogelijk om apps volledig te bedienen via je stem. Je kunt acties uitvoeren op het scherm via een raster voorzien van labels of nummers. Dit raster met labels kan je helpen om te controleren of alle labels goed ingesteld zijn.

Ook zijn er zijn ‘interne’ en ‘externe’ schakelaars om je toestel mee te bedienen. Met deze schakelaars kun je acties uitvoeren op je toestel. Dit heet schakelbediening. Wanneer apps goed werken met schermlezer en toetsenbordbediening gaat dit meestal automatisch goed. Maar het is goed om te weten hoe dit werkt.

Laat ons jouw wensen weten:

Het trainen van designers, ontwikkelaars, auditors, testers, product owners, inkopers en managers helpt om onze missie: “iedereen appt” te bereiken. Laat ons je wensen weten en we helpen je graag verder.

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen. Je kunt ook een e-mail sturen naar: info@appt.nl.