Diensten

Stichting Appt richt zich op het delen van kennis. Deze is gratis beschikbaar. Onze partners kunnen je op diverse manieren ondersteunen bij het toegankelijk maken van jouw apps. Stichting Appt faciliteert zelf geen diensten sinds januari 2022.

Audit

Wil je weten hoe toegankelijk jouw app is? Door het laten doen van een audit krijg je inzicht of jouw app voldoet aan de richtlijnen voor app toegankelijkheid. Wij ondersteunen diverse van de grootste Nederlandse auditpartijen bij kennis over app toegankelijkheid.

Gebruikerstesten

Door het laten doen van gebruikerstesten krijg je inzicht of jouw app toegankelijk is voor gebruikers met een beperking. We testen samen met mensen met een beperking uit onze community jouw app.

Hackathon

Wil je in één dag de toegankelijkheid van jouw app enorm verbeteren? Dan is een hackathon een goede keuze. De dag begint met een training, gevolgd door het oplossen van problemen samen met een van onze experts.

Onderzoek

Wil je weten hoe toegankelijk jouw app is? Met een toegankelijkheidsonderzoek stellen wij een rapport op met de belangrijkste punten op gebied van de toegankelijkheid van de app. Je kunt een app ook volledig laten testen aan de hand van de richtlijnen met onze audit.

Ontwikkeling

Helaas hebben niet alle app ontwikkelaars kennis van toegankelijke ontwikkeling. Wij kunnen je ondersteunen bij het ontwikkelproces of een complete app ontwikkelen. We hebben alle kennis in huis om apps te ontwikkelen die volledig toegankelijk. Daarnaast werken we samen met bedrijven waarbij deze kennis ook aanwezig is.

Quickscan

Wil je snel weten hoe toegankelijk jouw app is? Met een quickscan stellen wij een beknopt rapport op met betrekking tot de toegankelijkheid van de app. Je kunt een app ook volledig laten testen aan de hand van de richtlijnen met onze audit.

Training

Wil je binnen jouw organisatie personeel opleiden hoe ze toegankelijker kunnen ontwikkelen? Dan is een door ons verzorgde training een uitstekende optie. We verzorgen een training op maat afhankelijk van de doelgroep.

Onderwerpen:

  • Hulpmiddelen: schermlezer, stembediening, schakelbedienining.
  • Principes: waarneembaarheid, bedienbaarheid, begrijpelijkheid en robuustheid.
  • Wet- en regelgeving: European Accessibility Act (EEA), Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid, VN-verdrag handicap, Wet gelijke behandeling handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz).
  • Technische code voorbeelden: designers / ontwikkelaars of testers